Geroerbakte tandoori tofu met groente 2 personen
.Ingrediënten
1/4 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel chilivlokken
1/4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel kruidnagel
2 eetlepels olie
200 gram tofu
150 gram volkoren macaroni
1 ui
1 courgette of stronkje broccolie
1 paprika
100 gram taugé
4 takjes koriander
2 eetlepels halfvolle yoghurt
. Bereidingswijze:
. Meng de specerijen met 1 eetlepel olie.
. Dep de tofu goed droog en snijd het in blokjes.
. Schep de kruidenmengsel rr door en laat dit in de koelkast 1 uur afgedekt marineren.
. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking.
. Maal de ui, de courgette en paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de courgette en paprika in blokjes.
. Was de tauge.
. Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de tofu.
. Voeg de ui, de gourgette en de paprika toe en roerbak het geheel in enkele minuten gaar.
. Voeg de laatste minuut de taugé toe.
. Maak het gerewcht op smaak met de yoghurt en peper en kleingesneden koriander.