Pastinaak-appelcake

Geplaatst op vrijdag 29 januari 2021 @ 14:57 , 30 keer bekeken

Pastinaak-appelcake

Ingrediënten 

200 ml appelsap

80 gram havermout

2 appels

150 gram pastinaak, schoongewicht

175 gram boter, op kamerpemperatuur

230 gram lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel vannille-extract

4 eieren

250 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

snuf zout

2 theelepels gemalen kaneel

1 theelepel versgeraspte nootmuskaat

40 gram geraspte kokos

 

Bereidingswijze:

. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met wat boter. Verwarm de appelsap kort op het fornuis. Meng de havermout erdoor en laat een kwarier wellen. Rap de appels grof met een blokrasp.

. Schil de pastinaken en rasp grof met een blokrasp.

. Meng de boter, suiker en het vannille-extract in de kom van een keukenmachine. Klopt met de garde tot het geheel luchtig en bleek is geworden. Voeg, terwijl u klopt één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige goed is opgenomen.

. Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout, het kaneel en de nootmuskaat boven de kom en spatel dit door de botermengsel tot het mooi is opgenomen (niet meer kloppen met de keukenmachine).

. Voeg de appel, pastinaak, de kokos en de gewelde havermout (met het sap) toe en spatel alles rustig door het beslag tot het een homogeen mengsel is. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake 40-55 minuten in een voorverwarmde oven ( een sateprikker moet er schoon uitkomen).


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: