Bunny Chow Pita 4 personen
Ingrediënten:
3 vastkokende aardappelen, geschild
Olie om in te bakken
1 ui gesnipperd
2 eetl tomatenpuree
1 eetl fijngesneden gember
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 eetl cajun kruiden
1 theel zout
200 ml groentebouillon
2 grote tomaten, in blokjes
1 blik (400 gr) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
4 speltpitabroodjes
klein handje gesneden koriander
1 limoen in 4 partjes
Bereidingswijze:
. Kook de aardappels beetgaar.
. Snijd ze, zodra ze wat zijn afgekoeld, in blokjes
. Verhit olie in een pan de ui goudbruin, voeg de tomatenpuree, gember, knoflook, cajunkruiden en het zout toe en bak even mee.
. Doe de aardappelblokjes en de groentebouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
. Voeg de tomaten en kidneybonen erbij.
. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat nog eens 15 minuten sudderen.
. Verwarm de pittabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
. Vul de pittabroodjes met het mengsel en garneer met koriander.
. Geef er een partje limoen erbij.